A nehézségek ellenére jól kezdték a szezont az U16-os lányok
2017. szeptember 20.

A nyár folyamán a felnőtt csapat másodedzője és a kadett (U16) együttes vezetője Bukics Zsolt a győri B-csoportos férfi együtteséhez szerződött. Saját nevelésű utánpótlás válogatott játékosunk Dömötör Petra Sopronban folytatja tanulmányait és pályafutását, míg több lány a megnövekedett iskolai elfoglaltságai miatt sajnos egyelőre szüneteltetni kénytelen az egyesületi kosárlabdázást. Természetesen mindannyiuknak sok sikert kívánunk az élet minden területén, kívánjuk, hogy találják meg számításaikat, s amennyiben úgy alakul várjuk őket vissza sorainkba!

A kadett csapatot 2002-2003-as születésű játékosok alkotják, minden fordulóban kiegészülve az alap esetben a serdülő csapatban szereplő, jó edzésmunkát végző, megfelelő szorgalommal és tanulmányi eredményekkel rendelkező 2004-2005-ös korosztályú játékosainkkal (mérkőzésenként 2-3 fő). Az együttes vezetőedzője a 2017/2018-as szezonban az eddig az NB2-es ZKK férfi csapatát és utánpótlásunkban előkészítő csoportokat felkészítő Rózsás Gábor.

Az U16-os csapat már július végén megkezdte a felkészülést, ahol egészen szeptemberig heti 8-10 edzésen készültek a lányok a rájuk váró megmérettetésekre. A vezetőségnek köszönhetően két felkészülési tornán is részt tudott venni a csapat, előbb Zalakaroson három, majd egy héttel később Pécsett két mérkőzést játszott a csapat, és készülhetett erős ellenfelek ellen a bajnoki nyitányra.

Az első igazi erőpróbára szeptember 16-17-én került sor Baján, ahol a kiemelt bajnokságba (12 csapat) való bejutásért folytak a küzdelmek. Itt az előző szezon 1-8. helyezett csapatához volt lehetősége további 4 csapatnak társulni. Végül 13 együttes határozott úgy (összesen 53 csapat nevezett az U16-os bajnokságra), hogy megméretteti magát a kiemelt selejtezőben. A küzdelmek három helyszínen (Baja, Budapest, Debrecen) zajlottak, a Zalaegerszegi KTE csapata a már említett Baja városában szerepelt a hazai csapat mellett a nagykanizsai és szombathelyi gárdák ellen. 

[A lányok egyébként abban a sportcsarnokban léphettek a parkettre, ahol az 1988-as bajnoki döntő második mérkőzésén a ZTE KK csapata egy nagyon emlékezetes mérkőzésen egyenlítette ki a párharcot 1-1-re és teremtette meg magának a lehetőséget, hogy hazai pályán szerezhesse meg első bajnoki címét.]

A torna előtt pár nappal sajnos vírusos betegség ütötte fel a fejét a csapat háza táján, így volt aki betegen vállalta a szereplést és olyan játékos is, aki sajnos nem is tudott társaival tartani az összecsapásokra.

Bajai NKK/A – Zalaegerszegi KTE 105-55 (17-13, 25-19, 27-16, 36-7)

ZKTE: Varga Regina (-), Gáll Janka (4), Csarankó Dorottya (8), Horváth Fanni (12), Horváth Fruzsina (21/6) Cserék: Besenyei Lili (-), Sefner Rebeka (1), Böcskei Réka (9/6), Szabó Kinga (-), Tóth Kata (-), Lang Luca (-). Edző: Rózsás Gábor.

Kiváló kezdés (5.p.: 2-10) után a hazaiak fokozatosan találtak magukra és ragadták magukhoz a kezdeményezést, a második negyedtől inkább már az ő akaratuk érvényesült, igaz ekkortájt szinte minden támadásuk végén büntetőket dobhattak. A 26. percben 47-40-es állásig mondhatni teljesen nyílt volt a találkozó, de sajnos azután nagyon megtört és kifulladt megtépázott csapatunk. A hátralévő időben már szinte momentumunk sem akadt, ezt jól használta ki a hazai ellenfél és átgázoltak rajtunk, így alakult ki ez a talán minden szempontból túlzónak nevezhető végeredmény.

Kanizsai Vadmacskák SE – Zalaegerszegi KTE 57-73 (15-17, 18-15, 7-25, 17-16)

ZKTE: Varga Regina (8), Gáll Janka (11), Csarankó Dorottya (5), Horváth Fanni (14), Horváth Fruzsina (23) Cserék:  Szabó Kinga (6), Tóth Kata (-), Sefner Rebeka (2), Besenyei Lili (4), Lang Luca (-). Edző: Rózsás Gábor.

A felkészülés elején a kanizsai csapat demoralizáló, 30 pontos győzelmet aratott felettünk. Irányítónk a betegsége okozta kimerültség miatt nem tudta vállalni a játékot, ráadásul egyik játékosunk sajnálatos módon a mérkőzés 9. percében súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A lányok megfogyva bár, de törve nem olyan produktummal rukkoltak elő, amely minden edző álma. Egymásért, a csapatért felszántották a pályát, óriásit küzdve a harmadik negyedben teljesen állva hagyták az ellenfelet és ügyes, helyenként tetszetős játékkal a végéig megőrizték összeszorgoskodott jelentős előnyüket. Mondhatni esélytelenként a szív diadalát aratta a csapat.

Zalaegerszegi KTE – Szombathelyi SE 63-53 (20-15, 9-10, 16-17, 18-11)

ZKTE: Varga Regina (8), Gáll Janka (6), Csarankó Dorottya (6), Sefner Rebeka (2), Horváth Fruzsina (11) Cserék: Horváth Fanni (21), Böcskei Réka (5), Szabó Kinga (2), Tóth Kata (2), Lang Luca (-). Edző: Rózsás Gábor.

A harmadik mérkőzésen két fáradt és elgyötört gárda találkozott egymással vasárnap reggel, ennek megfelelően nem volt túlságosan nagy az iram, sok-sok hibával és figyelmetlenséggel, álmosan játszott mindkét csapat. Üde színfoltja volt a mérkőzésnek, hogy a vasiak remekül dobtak távolról, míg csapatunk helyenként kiválóan védekezett és a megszerzett lepattanókból sikeres gyorsindításokat tudott vezetni. A második félidő elején megszerzett 10 pont körüli előnyt egy-két kisebb-nagyobb hullámvölgytől eltekintve sikerült a végéig megőrizni.

Rózsás Gábor: A kiemelt bajnokság számunkra jelenleg nem reális cél, azonban a selejtezős megmérettetés remekül szolgálta felkészülésünket, fejlődésünket. Utunk elején tartunk, a legtöbb játékosunk még egy-két év múlva is az U16-ban tud majd szerepelni. Ahogy az egész felkészülés alatt, úgy most is rengeteg hibával játszottunk, viszont ha a lányok ilyen energiákat és emóciókat tudnak mozgósítani együttesen a jó irányba, akkor sok-sok szép élményben lehet még részük a kosárlabda pályákon. Köszönöm csapatomnak a nehéz helyzetben mutatott igazi sportemberi magatartást és hozzáállást! Nagyon büszke vagyok a lányokra, akikkel közösen ezt a két győzelmet Bukics Zsolt barátomnak ajánljuk és kívánunk neki sikeres szezonokat Győrben!".

2017. szeptember 20. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#58 Jurkó Noémi
#14 Kovács Georgina
#13 Ács Alexandra
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#21 Jagodics Lilla
#7 Csalló Jázmin
#15 Óházy Julianna
#10 Horváth Fruzsina
#11 Kocsárdi Réka
#0 Kiss Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg