A házigazdával játszották a csoportdöntőt a serdülők
2019. november 29.
Serdülő Bajnokság Alapszakasz I. 2. fordulója

A Serdülő Bajnokság második fordulójában Sopronba utazott csapatunk. Első ellenfelünk a Széchenyi Kosárlabda Akadémia Győr csapata volt. 

ZKTE – Széchenyi KA 74:44 (24:9, 10:12, 22:15, 18:8)

ZKTE: Óházy Julianna 23, Molnár Hanna 17, Jagodics Lilla 11, Horváth Réka 8, Sziva Veronika 6, Suder Zsófia 4, Varga Réka 3, Szakonyi-Nagy Virág 2, Szakál Laura, Péterfi Anna, Vendég Réka, Jóna-Horváth Jázmin. edző: Gellérné Gulyás Ildikó

Nagy lendülettel kezdtük a mérkőzést, Óházy Julianna és Molnár Hanna remek összjátékából sok kosár született és a kiegészítő emberek is pontra váltották lehetőségeiket. Mindeközben a győri játékosok sorra elhibázták dobóhelyzeteiket, így az első negyed végére már tizenöt ponttal vezettünk. Második ötösünk már több hibával játszott, de összességében mégis jól helytálltak, csak két ponttal csökkent az előnyünk. Ebben az időszakban Jagodics Lilla tett sokat a csapatért, mivel rá hárult a letámadás elleni labdafelhozás, és közben pontokkal is hozzájárult a sikerhez. A második félidőben mi továbbra is nagy kedvvel és eredményesen kosárlabdáztunk, miközben ellenfelünk teljesen elbizonytalanodott, így végül a vártnál sokkal nagyobb arányú harminc pontos győzelmet arattunk. Minden pályára lépő játékost dicséret illet, gratulálok a lányoknak, jó lenne, ha mindig így játszanánk.

Csoportunk másik meccsét a soproni lányok nyerték, tehát ismét velük játszottuk a csoportdöntőt. 

Soproni Darazsak Akadémia/B – ZKTE 68:35 (16:11, 16:11, 21:11, 15:2)

ZKTE: Molnár Hanna 13, Óházy Julianna 7, Szakonyi-Nagy Virág 4, Horváth Réka 4, Jagodics Lilla 3, Varga Réka 2, Sziva Veronika 2, Péterfi Anna, Vendég Réka, Szakál Laura, Jóna-Horváth Jázmin, Suder Zsófia. Edző: Gellérné Gulyás Ildikó

Az előző fordulóhoz hasonlóan ellenfelünk egy pillanatnyi reményt sem adott számunkra, végig nagyon erőszakosan védekeztek, ami ellen nem tudtunk eredményesen támadni, sok labdát adtunk el, és az adódó dobáslehetőségeket is sorra elhibáztuk. Védekezésben is csak ritkán tudtuk megállítani a fizikailag, technikailag, és taktikailag is jól képzett soproni játékosokat.
Ismét egy olyan meccset játszottunk, ami jól rámutatott a hiányosságainkra. Van még mit gyakorolnunk az edzéseken.

2019. november 29. ZTE NKK     


 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#15 Óházy Julianna
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
#7 Csalló Jázmin
#10 Horváth Fruzsina
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#11 Kocsárdi Réka
#0 Kiss Virág
#58 Jurkó Noémi
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg