A divízióba jutott az U20-as válogatott
2014. július 20.
Sikerült a lányoknak elérni a kitűzött célt

Szófiában rendezték idén a női kosarasok U 20-as B diviziós Európa bajnokságát. A magyar csapatot, a zalaegerszegi lányokat is irányító Gáll Tamás készítette fel és vitte a bulgáriai kontinenstornára. A csapat célja a magasabb osztályba való visszajutás volt. A tornán tíz csapat versengett a három feljutó helyért, körmérkőzéses rendszerben. A mieink az első mérkőzésükön a később torna győztes német válogatottól kaptak ki, majd a soron következő nyolc mérkőzésükön nem találtak legyőzőre. Így a második helyen végezve visszajutottak a legjobbak közé.

A csapat szerepléséről Gáll Tamás elmondta:
-    Elégedett vagyok a lányokkal, hiszen kihozták magukból a maximumot. Azokat az erényeket csillogtatták a játékosok, amiket a felkészülés alatt is. Jól védekeztünk, sok könnyű kosarat szereztünk, többször sikerült mérkőzéseken belül a ritmusváltás védekezésben és támadásban is.  Három fontos számadat is tükrözi a sikerünket, ugyanis a tíz csapat közül mi dobtuk a legtöbb pontot, mi szereztük a legtöbb labdát és a kispadról a mi játékosaink voltak a legeredményesebbek. Ez igazi csapatsiker volt, amiért gratulálok a lányoknak. 

A csapat munkáját technikai vezetőként Török Róbert segítette a gyúrói feladatokat pedig Boronyák Róbert látta el. A torna legjobb ötösébe a magyar válogatottból Szamosi Amadeát és Nagy Dórát is beválasztották. 

pity

 

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#11 Kocsárdi Réka
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
#10 Horváth Fruzsina
#30 Péterfi Anna
#14 Kovács Georgina
#20 Szórád Anna
#0 Kiss Virág
#58 Jurkó Noémi
#13 Ács Alexandra
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV