A címvédő remek taktikával készült és nyert
2017. október 07.

A bajnokság harmadik fordulójában a címvédő Sopron Basket vendégei voltunk. 

Sopron Basket - ZTE NKK 95-67 (23-13, 25-19, 22-14, 25-21)

Sopron, Novomatic Aréna, 400 néző, JV: Balog György, Surányi Gábor, Bagi Bálint (Mocsai László) 

Sopron Basket: Fegyverneky 2, Dubei 10, Crvendakic 9/3, Jovanovic 6, Milovanovic 14/6, csere: Turner 17/3, Böröndy -, Czukor 8/3, Langhorne 4, Alvarez 16, Határ 4, Weninger 5, edző: Roberto Iniguez

ZTE NKK: Kovács G. 4/3, Koizar 10, Jeffery 16/6, Hegedüs-Őri 10/3, Parker 8, csere: Gorjanácz 3, Gáspár-Szalay 5/3, Pavel 11, Vincze-, Jurkó-, Varga -, Liska-, edző: Gáspár Dávid

A hazaiak a jövő heti Euroliga nyitányra való készületnek szánták a szombati mérkőzés, nekünk pedig jó erőfelmérő volt, hogy mire vagyunk képesek egy nagyon jó csapat ellen. 

A hazaiak kezdtek jobban és két perc elteltével 4-0-ra vezettek. Koizar duplájával és Kovács hármasával zárkóztunk, majd Jeffery büntetőivel már mi vezettünk (6-7). A 4. perc elején Koizar újabb közelijével már három ponttal vezettünk (8-11). A következő négy perc a hazaiaké volt, akik 15-0-s rohanással állva hagytak bennünket (23-11). A negyed végeredménye Pavel közelijével alakult ki (23-13). 

A második negyed elején bemutatkozott a Sopron hét közepén érkezett légiósa Langhorne, mindjárt egy duplával. A negyed elején tovább tartott a bajnok lendülete és fokozatosan nőtt az előnye. Állandósult a tíz pont feletti különbség.  A negyed felénél Jeffery pontjaival zárkóztunk (37-25). A negyed végén Gáspár-Szalay Virág és Turner is hintett egy-egy távolit (48-32).

A nagyszünet után gyorsan húsz pont fölé nőtt a Sopron előnye. Sajnos öt perc alatt mindössze négy pontot tudtunk szerezni. A hajrában Pavel és Koizar kosaraival tartottuk a lépést, de csak tisztes távolból. A negyed végén 24 ponttal mentek a hazaiak (70-46). 

A záró negyed elejét jó ritmusban kezdtük, meglepve ezzel a Sopront. Pável dupláival és Jeffery távolijával majd közelijével 10-1-et repesztettünk (71-56). A folytatásban újra lendületbe jött a címvédő és sok lehetőséget nem hagyott nekünk a zárkózásra. A végén mindenkinek lehetőséget adott Gáspár Dávid, így első NB I-es mérkőzésükön, ráadásul hazai közönség előtt léphetett pályára a csapatunkat erősítő két soproni fiatal Varga Kamilla és Liska Nikolett is. A vége magabiztos és megérdemelt hazai győzelem (95-67). 

Gáspár Dávid:- Gratulálok a Sopronnak, szépen felépítették ellenünk a taktikájukat, amit jól meg is valósítottak. Pozitívum, hogy voltak a mérkőzésnek olyan periódusai, amikor kifejezetten jól játszottunk. Ezekre kell építenünk a jövőben. 

Roberto Iniguez: A mérkőzés után gratuláltam a játékosaimnak, mert bár külső szemlélőként úgy tűnhetett, egyáltalán nem volt könnyű összecsapás. A negyven perc során végig nem adták fel a küzdelmet, így nekünk is végig koncentráltan kellett játszanunk. Nagyon örülök, mert ez egy jó főpróba volt a szerdai mérkőzésünk előtt. Az persze egy másik meccs lesz, ahol szintén nagy csatára számítok. 

Janeesa Jeffery:  -A Sopron egy erős, Euroligában szereplő gárda, akik ellen igyekeztünk a legjobbunkat nyújtani. Ez volt a második mérkőzésem Magyarországon, de azt már látom, hogy erős a bajnokság, ahol a fizikumnak nagy szerepe van. Tudjuk mik a céljaink, dolgozunk, hogy elérjük őket!

Fotók: kosarsport.hu

2017. október 7. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#58 Jurkó Noémi
#11 Kocsárdi Réka
#7 Csalló Jázmin
#15 Óházy Julianna
#13 Ács Alexandra
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#10 Horváth Fruzsina
#14 Kovács Georgina
#30 Péterfi Anna
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV