„ Képesek vagyunk meglepetést okozni! Akár kezdhetjük most vasárnap is..”
2015. november 07.
Licskai Zsófiával hangolódtunk a Sopron meccsre

Az elmúlt fordulóban a BEAC ellen sikerült megszereznünk az első győzelmünket, ami reméljük nagy lökést adott a lányoknak a további játékukhoz. Vasárnap egy nehéz ellenfél az Uniqa Sopron látogat Zalaegerszegre. Az idei szezontól erősíti csapatunkat Licskai Zsófia, aki éppen Sopronból tette át a székhelyét Zalaegerszegre. 

Miért választottad a kosárlabdát?

-Kapuváron a helyi iskolacsapatban, akkor éppen kosárlabdázásra volt lehetőség, ahol diákolimpián egy soproni iskola ellen játszottunk. (Ami rá egy évre az iskolám lett). Már viszonylag korán kitűntem a többiek közül magasságommal, ez hamar feltűnt a soproniaknak is. Testnevelő edzőm segítségével elkerültem egy nyári kosaras táborba, Sopronba, aztán ott is ragadtam 12 évesen.

Miért döntöttél a váltás mellett és miért Zalaegerszeg?

-Szerencsésnek tartom magam, hogy egy ilyen klubnál tudtam nevelkedni, mint a Sopron, viszont a játék lehetősége nem sokszor adatott meg ott nekem. Úgy éreztem most már tényleg szeretném bizonyítani azt a tudást, amire szert tettem. Zalaegerszeget mindig is egy szívós, jó csapatnak tartottam, így mikor felvetődött a lehetőség-nem hezitáltam sokat.

Hogy érzed magad Zalában?

-Nagyon jól érzem magam itt, tetszik a város, a csapat. Szerencsésebb lenne, ha nem nehezítenék a sérülések a mindennapjaimat, de bízom benne idővel ez is eljön.

Milyennek látod a csapatot, a társakat?

-Úgy érzem jó közösség alakult ki a csapaton belül. A felkészülés során több biztató meccsünk is volt, ezzel szemben a szezont 4 vereséggel kezdtük. Hiszem, hogy ennél sokkal több van bennünk és nagyon remélem, hogy ezt mihamarabb meg is tudjuk mutatni.

Sérüléssel bajlódtál a szezon elején, ami megnehezítette a napjaidat. Reméljük, rendben van minden?

-Igen, elég nehézkesen indult a szezon, mivel egy combhúzódással bajlódtam a felkészülés végén. Hamarabb álltam vissza a munkába, mint szabadott volna, ezért sokkal jobban ráhúzódtam. Nagy szükségem lett volna a felkészülés során a meccsekre, hiszen Sopronban a kevés játéklehetőség miatt nem tettem szert túl nagy meccsrutinra. Sajnos nem tudom azt mondani, hogy teljesen egészséges vagyok, mivel a combfájdalmam miatt máshogy terheltem a lábam edzések-meccsek során, ebből adódóan más problémák is kialakultak.  Jelenleg is elég nagy fájdalmakkal tudok csak mozogni, de azon vagyok nap, mint nap hogy a lehető legjobb állapotban tudjak lenni edzéseken és meccseken. Bízom benne hogy most már nemsokára megoldódnak a problémák, és a pályán végre tudok csak a játékra koncentrálni, nem pedig arra hogy hogyan lépjek, hogy kevésbé fájjon a lábam.

A volt csapatod ellen kel vasárnap játszanod. hogy készülsz erre az összecsapásra?

-Ha az ember a volt csapata ellen játszik annak mindig megvan a maga különleges hangulata. Főleg, hogy én az elmúlt 9 évemet Sopronban töltöttem. A felkészülés során már volt 2 meccsünk egymás ellen, így az első nagy találkozás már megvolt. Hogy, hogy, készülök? 
Próbálom minél többet nézegetni a kék-fehér színeket, nehogy rossz embernek passzoljak reflexből, ami a felkészülési meccseken párszor majdnem megtörtént. Viccet félretéve várom a vasárnapot és remélem a sérülésem nem fog túlságosan hátráltatni abban, hogy kihozzam magamból a maximumot. Szeretnénk méltó ellenfele lenni a Sopronnak és egy jó meccset játszani velük. Egy egészen más játékerőt képviselnek, és úgy látom nem csak az ő teljesítményük hektikus, hanem több csapaté is az idei bajnokságban. Sok meglepő eredmény született már idáig, és bízom abban, hogy a mi csapatunk is tud meglepetéseket okozni a szezonban.  Akár kezdhetjük most vasárnap is...

Sikerült megnyerni az első mérkőzéseteket a szezonban. jelentheti ez azt hogy leesett a kő a vállakról és felszabadultabban játszatok a folytatásban?

-Nagyon fontos volt, hogy végre megszerezzük az első győzelmet, hiszen az eredmények nagyban befolyásolják egy csapat mindennapi hangulatát.  Bízom benne, hogy most már elindultunk egy jó úton, ami még sok örömet fog nekünk tartogatni a szezon során.

Mit csinálsz, amikor nem kosarazol?

-Könyveket olvasok, ha tehetem, hazamegyek a családomhoz, és nagyon szeretek sütni-főzni.  Egyre jobban érdekel az egészséges táplálkozás, aminek hatására rengeteget kísérletezek a konyhában. Egyre több sikerrel.

ZTE NKK – Uniqa Sopron
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Jv: Györffy Pál Attila, Balog György, Goda László (Forrai Sámuel)

Hajrá lányok!

pity

 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#11 Kocsárdi Réka
#21 Jagodics Lilla
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
#14 Kovács Georgina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#58 Jurkó Noémi
#7 Csalló Jázmin
#30 Péterfi Anna
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg